Speel gewoon de laatste drie matchen weer met de ploeg van voor nieuwjaar

"Speel gewoon de laatste drie matchen weer met de ploeg van voor nieuwjaar"

19-02-2018 17:26
4

Royal Antwerp leek lang op weg om Play-Off 1 te halen, maar nu het einde van de reguliere competitie nadert, donderde The Great Old uit de top zes. Toch kan Play-Off 1 nog altijd. Marc Van der Linden weet hoe Antwerp dat kan flikken. 

"De oplossing? Speel gewoon de laatste drie matchen weer met de ploeg van voor nieuwjaar", aldus de ex-speler bij Sporza. "Nu houdt de trainer Haroun en Hairemans op de bank. Dat zijn spelers die daarvoor de sterkhouders waren, spelers die punten pakten en uitgeroepen werden tot man van de match. Siani is een aanwinst, maar Haroun heeft het op die positie heel het jaar goed gedaan. Hairemans moet ook altijd in de ploeg."

Van der Linden is duidelijk. "Kies weer voor de 11 spelers die de punten gepakt hebben waardoor je in de top zes stond. Zet je fysiek sterkste ploeg op het veld en breng dan na een uur de nieuwe spelers. Ik heb niet de indruk dat de vaste spelers in een dipje zitten, integendeel. Het zijn de nieuwe spelers die conditioneel tekortkomen. Een speler kan je zo nog opvangen, maar geen twee of drie. Dan verlies je loopvermogen, fysieke power, duelkracht, ... Dat waren net de sterkste punten van Antwerp."

Lees ookWrevel op komst bij Antwerp? 'De ontgoocheling bij Gheysens zal groot zijn'