Update: Milan-eigenaar spreekt financiële problemen tegen: 'De club lijdt schade'

  Update: Milan-eigenaar spreekt financiële problemen tegen: 'De club lijdt schade'

  Gepubliceerd: dinsdag 20 februari 2018 om 19:45di 20-02-2018 om 19:45

  AC Milan lijkt diep in de financiële problemen te zitten. De club werd afgelopen jaar over genomen door de Chinese zakenman Yonghong Li, die echter op de rand van een faillissement blijkt te staan. 

  Dat bericht het Italiaanse Corriere della Sera. Li maakte in april een bedrag van liefst 740 miljoen euro over aan voormalig Italiaans premier Silvio Berlusconi, die ruim dertig jaar lang de leiding had over de Rossoneri. Naar nu blijkt heeft Li 'slechts' honderd miljoen uit eigen zak betaald en heeft hij de overige 640 miljoen moeten lenen van investeringsmaatschappijen.

  Volgens het Italiaanse medium is de Milan-eigenaar niet in staat om deze leningen terug te betalen. Li wordt nu zelfs verplicht om zijn aandelen van webwinkel Taobao per opbod te verkopen. Of de penibele financiële situatie van de Chinese zakenman direct invloed heeft op AC Milan, is vooralsnog onduidelijk.

  Update 20/2, 19.45 uur: AC Milan-eigenaar Yonghong Li ontkent dat hij in financieel zwaar weer verkeert. 'We begrijpen het doel niet van deze aantijgingen, maar het punt is bereikt waarbij de club, mijn bedrijven en familie schaden lijden', stelt hij in een statement op de clubsite. 'Ik wil, hopelijk voor de laatste keer, uitleggen dat mijn financiële situatie veilig is. De club en mijn bedrijven gaan op dezelfde voet verder.'

  Plaats een reactie

  Bekijk het laatste nieuws