Anderlecht had evengoed met zijn tienen kunnen spelen

"Anderlecht had evengoed met zijn tienen kunnen spelen"

18-02-2018 09:00
13

Anderlecht heeft vrijdag nog een keer verloren, deze keer met 1-0 van STVV. Hein Vanhaezebrouck besloot om Silvère Ganvoula weer te vervangen door Lukasz Teodorczyk. Dat was absoluut geen succes.

Het Laatste Nieuws geeft Teodorczyk een vernietigend rapport. "De luchtduels vocht hij te slap uit en de kilometer­teller joeg hij ook niet de hoogte in. Een nonchalante kaats of een slordige controle."

"Vanhaezebrouck voerde zijn drie wissels door en liet Teo staan. Bij gebrek aan waardige alternatieven, durven we vermoeden. Met Morioka en Dauda bracht hij twee jongens die iets meer moesten aansluiten bij de Poolse spits. Het bracht geen zoden aan de dijk. Teo­dorczyk bleef meer met zichzelf bezig dan met de bal. Hij bleef erbij lopen alsof hij fin de carrière was. Hoopvol uitkijkend naar het laatste fluitsignaal en aftellend naar het einde van het seizoen."

Het besluit is heel duidelijk: Anderlecht had evenzeer niemand kunnen opstellen in de aanval. "Met zijn tienen had Anderlecht exact dezelfde wedstrijd afgeleverd."