Vanaken toont zich kritisch na puntenverlies: Dat is niets waard

Vanaken toont zich kritisch na puntenverlies: "Dat is niets waard"

18-02-2018 08:45
1

Hans Vanaken scoorde zaterdagavond twee keer tegen Racing Genk, maar dat was niet genoeg voor een zege. Op de officiële website van Club Brugge draagt Vanaken op om niet in paniek te schieten.

Vanaken bekent dat Genk een slimme tactische ingreep heeft gedaan. "De eerste tien minuten hadden we het moeilijk, want we waren verrast door de opstelling. Ze speelden met een ruit op het middenveld en hadden hierdoor een mannetje meer staan. Daarna hebben we ons spel gewijzigd en kwamen we beter in de match."

"Het waren twee ploegen die wilden voetballen en het was een heel mooie match voor de supporters. Wij zijn wel ontgoocheld dat we de drie punten niet hebben. We willen elke match winnen en voor de titel gaan. We hebben nu wel een Europees ticket, maar dat is nog niets in vergelijking met wat er nog moet komen in de Play-
Offs."

Met alleen een mooie match zijn de fans echter niet tevreden. "We hadden er drie à vier kunnen scoren. Mijn twee doelpunten nu zijn niets waard. Ik stop liever energie in meer efficiëntie. Voor Nieuwjaar kregen we minder doelpunten tegen en wonnen we meer. Nu krijgen we er meer tegen en verliezen we punten. In beide zestien meters ontbreekt het dus aan scherpte. We krijgen nu terug een week om ons voor te bereiden op de match tegen Standard, dat in een goede flow zit. We moeten nu zien hoe we onze kansen beter afmaken en hoe we achteraan de boel beter toe houden.