Woedend Cercle gaat in de tegenaanval: 'Wij betreuren deze destabilisatiepoging'

  Woedend Cercle gaat in de tegenaanval: 'Wij betreuren deze destabilisatiepoging'

  Gepubliceerd: vrijdag 16 februari 2018 om 13:44vr 16-02-2018 om 13:44

  Cercle Brugge is kwaad. Vrijdag verscheen er in Het Laatste Nieuws een artikel over de financiële situatie binnen de club uit Eerste Klasse B, die vorige zomer overgenomen werd door AS Monaco. De cijfers in dat artikel kloppen echter helemaal niet, claimt Cercle.

  De Vereniging pakt op de eigen website uit met een officieel communiqué. Daarin verwerpt het alle cijfers uit het artikel, dat omschreven wordt als 'leugenachtige berichtgeving'. Het Laatste Nieuws maakte onder meer bekend dat trainer Frank Vercauteren een gigantische bonus zou ontvangen bij promotie. Cercle staat momenteel aan kop in de tweede periode in 1B en lijkt zo op weg naar twee promotieduels met KFCO Beerschot-Wilrijk, de winnaar van de eerste periode.

  De officiële reactie van Cercle:

  Cercle betreurt destabilisatiepoging

  Cercle Brugge en zijn meerderheidsaandeelhouder AS Monaco hebben kennis genomen van het artikel in Het Laatste Nieuws van 16 februari 2018. Cercle betreurt de compleet verkeerde berichtgeving, vol fouten en met cijfers en informatie die zeer ver van de waarheid staan. Cercle betreurt eveneens het gebrek aan professionalisme van de desbetreffende journalist die zijn informatie niet voldoende geverifieerd heeft.

  Ten titel van voorbeeld, het bedrag van de kapitaalsverhoging bedraagt 1.900.000 Euro en niet de in het artikel vermelde 2.800.000 Euro. Het desbetreffende medium heeft dus zelfs niet de moeite genomen om dit publiek beschikbaar cijfer te verifiëren. Alle overige cijfers in het artikel zijn naar het evenbeeld van deze leugenachtige berichtgeving.

  Deze poging tot destabilisatie aan de vooravond van een reeks zeer belangrijke wedstrijden zal Cercle niet beletten om geconcentreerd te blijven op zijn belangrijkste objectief, met name de promotie naar 1A.

  Plaats een reactie

  Bekijk het laatste nieuws