Fortuna-spelers moesten document tegen Oliseh tekenen: 'Alsof ik crimineel ben'

Fortuna-spelers moesten document tegen Oliseh tekenen: 'Alsof ik crimineel ben'

15-02-2018 21:35

Sunday Oliseh blijft smeuïge onthullingen doen over zijn ontslag bij Fortuna Sittard. De Nigeriaanse trainer laat donderdag tegenover FOX Sports weten dat sommige van zijn spelers zich van de clubleiding tegen hun trainer moesten keren.

Volgens Oliseh werd hij een dag na de 3-0 nederlaag bij FC Dordrecht gebeld door een van zijn spelers. "Hij zei tegen mij: coach, ik moet je iets vertellen. De club is bij mij gekomen en ik moest een document in jouw nadeel ondertekenen. Maar dat heb ik geweigerd", aldus de Nigeriaan, die meent dat Fortuna een dossier wilde opbouwen waarmee hij in verlegenheid gebracht zou kunnen worden.

Oliseh denkt dat meerdere spelers benaderd zijn door het bestuur. "Het was dan ook niet verrassend dat we ineens zoveel wedstrijden verloren. We speelden niet goed, maar we weten allemaal hoe dat kwam. We konden er alleen niet publiekelijk over praten." Of de spelers van Fortuna zich schuldig hebben gemaakt aan matchfixing, wil Oliseh echter niet zeggen.

De trainer richt zich voorlopig op de juridische strijd tussen hem en de club. "Het is een rechtszaak geworden, omdat ik gecompenseerd wil worden. Ik heb namelijk nog een contract tot 2019 bij Fortuna en ik wil trainer blijven hier. De club vraagt me echter om te vertrekken zonder compensatie, alosf ik een crimineel ben. Ik vraag me af waar ik dit aan verdiend heb."