Voormalig hoofd opleiding van Arsenal stuurde Kane weg: 'Hij was beetje mollig'

Voormalig hoofd opleiding van Arsenal stuurde Kane weg: 'Hij was beetje mollig'

Gepubliceerd: maandag 12 februari 2018 om 19:50ma 12-02-2018 om 19:50

Liam Brady, voormalig hoofd jeugdopleiding van Arsenal, beging een enorme fout met een achtjarige Harry Kane. Hij stuurde de 'te mollige' Kane weg uit de opleiding van The Gunners.

"Hij was een beetje mollig en weinig atletisch, maar we hebben een fout gemaakt", zegt Brady tegen Corriere della Sera. "Ook Tottenham Hotspur verhuurde hem echter meerdere keren aan amateurteams", vervolgt hij. "Door zijn vastberadenheid heeft hij alsnog een geweldige carrière en hij verdient het. Hij heeft een karakter dat hem er toe drijft om zich constant te verbeteren."

De inmiddels 24-jarige Kane weet nog hoe de beslissing van Arsenal het vuur in hem aanwakkerde. "Ik weet nog dat ik voor het eerst met Tottenham tegen Arsenal speelde, zelfs toen voelde ik die frustratie vanwege het verleden. Dat klinkt misschien gek, ik was acht toen ze me wegstuurden, maar ik dacht altijd: we zullen zien wie er gelijk heeft'."

Kane is Arsenal ook dankbaar. "Het is waarschijnlijk het beste wat me kon overkomen, want het gaf me een drive die er daarvoor nog niet was."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws