Januzaj haalt uit naar ex-trainer: Toen hij kwam, stopte mijn progressie

Januzaj haalt uit naar ex-trainer: "Toen hij kwam, stopte mijn progressie"

11-02-2018 21:25
2

Adnan Januzaj heeft weinig goeds te vertellen over zijn ex-trainer Louis Van Gaal. Onze landgenoot leek op weg een mooie carrière uit te bouwen bij Manchester United, maar alles veranderde na de komst van de Nederlandse topcoach.

"Ik kreeg eigenlijk amper kansen. Van Gaal kon me niet op de juiste manier prikkelen om mijn niveau omhoog te krijgen", vertelde Januzaj aan The Mirror. "Ik was toen nog heel jong. Een manager moet veel vertrouwen geven aan jonge spelers, maar dat is duidelijk niet gebeurd onder Van Gaal."

"David Moyes begreep me vanaf de eerste dag. Hij begreep dat ik een jonge speler was, maar toen Van Gaal kwam, stopte mijn progressie. Voor een voetballer is het nu eenmaal heel belangrijk om vertrouwen te krijgen. Dan stap je op het veld en geef je alles voor de manager, het team en de fans."

Tegenwoordig probeert Januzaj zijn carrière weer op de rails te krijgen bij Real Sociedad in de Spaanse Primera Division. "Ik denk dat ik met mijn kwaliteiten in elke competitie kan meedraaien. Maar momenteel ben ik hier gelukkig. Een terugkeer naar de Premier League? Voorlopig ben ik hier en geniet ik van het voetbal in La Liga", besloot Januzaj.