Dendoncker verrast: Ik verlang naar hogerop, ik ben klaar

Dendoncker verrast: "Ik verlang naar hogerop, ik ben klaar"

07-02-2018 07:15
7

Leander Dendoncker zag de laatste dag van de wintermercato een transfer naar het Engelse West Ham door de neus geboord. Door het vertrek van Sofiane Hanni wilde paars-wit de Rode Duivel absoluut houden. In Het Laatste Nieuws reageert hij voor het eerst op die misgelopen transfer.

Verschillende critici begrijpen niet dat Dendoncker per se wil vertrekken, zeker met het oog op de nationale ploeg. "Veel mensen geven mij die raad, maar in mijn hoofd ben ik gewoon klaar - ik verlang naar hogerop. Ik moet mijn carrière toch niet laten afhangen van een WK?", aldus de Rode Duivel. 

Afgelopen zomer liep Dendoncker ook al een transfer mis, toen was hij er het hart van in. Deze keer denkt hij er anders over. "Dit keer heb ik het anders aangepakt. Ik hing niet de hele tijd aan de telefoon, en zeker na het vertrek van Hanni had ik mij er bij neergelegd dat ze mij weer niet zouden laten vertrekken." 

Mooie stap
"Als deals nog op 31 januari 's avonds moeten geregeld worden, is de kans klein dat er een doorbraak komt... - dat bleek ook, toen ze mij naar Neerpede riepen. West Ham leek mij nochtans een mooie club om de volgende stap te zetten in mijn carrière", besluit Dendoncker.