Chelsea lijdt opnieuw forse nederlaag: late gelijkmaker Hazard mag niet baten

05-02-2018 23:01
1

Chelsea is op bezoek bij Watford volledig afgedroogd. De geplaagde Londenaren verloren met maar liefst 4-1.

Antonio Conte zit al een aantal weken op de schopstoel in Londen en de pers zal na maandag vanwege de forse nederlaag opnieuw kritisch zijn op het functioneren van de Italiaanse oefenmeester. Chelsea verloor afgelopen week al met 0-3 van Bournemouth en doet het met een vijfde plek teleurstellend. Tegen Watford kwamen The Blues niet bepaald beter voor de dag dan tegen Bournemouth. Drie minuten voor de rust haalde Thibaut Courtois zijn tegenstander in het strafschopgebied neer, waarna Troy Deeney de toegekende penalty benutte.

Chelsea kon ook in de tweede helft weinig potten breken. De kans dat Watford op 2-0 zou komen, was groter dan dat de bezoekers gelijk zouden maken. Toch gebeurde het. Een kwartier voor tijd speelde Eden Hazard zichzelf vrij en schoot hij de bal buiten het strafschopgebied knap binnen. Even later liep het echter volledig in de soep bij Chelsea, dat door een goal van Janmaat op achterstand kwam. De Nederlander kwam op via rechts, combineerde met Roberto Pereyra en rondde vervolgens fraai af.

Chelsea was rijp voor de slacht en incasseerde in de absolute slotfase ook de 3-1 (Gerard Deulofeu) en de 4-1 (Pereyra). De Engelse media schreven de afgelopen dagen al dat Conte moet vrezen voor zijn baan en dat zal door de 4-1 afstraffing bij Watford niet veranderen.