Pijnlijk: 'Genk grijpt naast toptalent door... Bayat, Club Brugge profiteert'

Pijnlijk: 'Genk grijpt naast toptalent door... Bayat, Club Brugge profiteert'

01-02-2018 07:45
6

KRC Genk haalde met Dieumerci Ndongala op de valreep nog een flankaanvaller. De Congolees moet voor wat extra aanvallende impulsen gaan zorgen. Bij Genk zullen ze echter vooral vloeken. Ndongala was namelijk lang niet de eerste keuze.

In Het Belang van Limburg klinkt het dat Genk eigenlijk iemand anders in het vizier had: Krépin Diatta. De Senegalees werd al een tijdje gelinkt aan Club Brugge, maar Genk wou die deal voor de neus van Blauw-Zwart wegkapen. Alles leek er ook op te wijzen dat Diatta uiteindelijk naar Genk zou trekken, maar in laatste instantie sprong de deal af.

Allerlei clausules in het contract bliezen het akkoord op. Uiteindelijk vertrok het Senegalese toptalent toch naar België. Naar... Club Brugge. Onder meer dankzij Mogi Bayat. Genk verhuisde de focus naar de negentienjarige Ghanees Joseph Paintsil. Al snel werd echter duidelijk dat hij niet naar Limburg zou trekken.

Enter Bayat (opnieuw). De spelersmakelaar probeerde Genk aan target Oghenekaro Etebo te helpen. Alles leek erop te wijzen dat de Nigeriaan naar Genk zou trekken, maar de voorzitter van zijn club wilde hem liever naar Spanje versassen. Bayat zocht een oplossing en vond die in de vorm van Ndongala. De Congolees zat al in zijn portefeuille en zocht naar een oplossing. Die moet Genk zijn.