Van Wijk zoekt naar eerherstel: Een dieptepunt in mijn carrière

Van Wijk zoekt naar eerherstel: "Een dieptepunt in mijn carrière"

25-01-2018 20:30
1

Dennis van Wijk is de nieuwe trainer van KV Mechelen. In amper zeven wedstrijden moet hij de hekkensluiter nog zien te redden. Van Wijk is blij dat hij snel aan het werk kan na het debacle bij Roeselare.

Van Wijk werd op Schiervelde aan de kant gezet gezet omdat hij geen Chinese speler wilde opstellen. Een harde klap voor de Nederlander. "De voetbalwereld is een speciale wereld, met niet al te veel logica. Een trainer wordt enkel beoordeeld op resultaten, in de lagere afdelingen spelen er soms nog andere factoren mee. Daardoor heb ik dit seizoen een hectisch parcours afgelegd. Bij Roeselare speelden er extrasportieve zaken mee, van in het begin van het seizoen liep het stroef met de clubeigenaars. Dat werd uiteindelijk toch een dieptepunt in mijn carrière", staat te lezen in Gazet Van Antwerpen.

Bij Mechelen staat hij opnieuw voor een pittige opdracht. "Ik heb honderd procent vertrouwen in een goede afloop, anders had ik hier niet overgenomen. Dit is een job naar mijn hand, op korte tijd iets neerzetten. Voor mij gaat het vooral om de club, die past perfect bij mijn karakter. Ik voel me goed bij clubs waar er veel emotie is, al was ik hier natuurlijk liever in andere omstandigheden terechtgekomen. De voorzitter ken ik al heel lang en telkens was het net niet."

Veel kan Van Wijk op zo'n korte tijd evenwel niet aanpassen. "We zullen al meteen tactisch bijschaven, ook al hebben we niet veel tijd gehad om iets in te oefenen. Ik ben er zeker van dat er hier voldoende kwaliteit aanwezig is om te winnen, al zit het vertrouwen wel op het dieptepunt en daaraan moeten we werken. Het vuur ontbrak hier, het was te plat. Om dat op te lossen moeten we een team smeden. Op het einde van de rit moeten we in Eerste Klasse blijven, anders ben ik hier niet geslaagd. Er zijn geen excuses."