Van Wijk komt met onthutsende reden voor ontslag bij Roeselare

Van Wijk komt met onthutsende reden voor ontslag bij Roeselare

20-01-2018 09:17
11

Dennis van Wijk is niet langer de coach van Roeselare. De Nederlander werd amper 3,5 maanden na zijn aanstelling ontslagen bij de West-Vlaamse club. De reden waarom hij werd ontslagen, is toch bijzonder opvallend.

Ondanks een 4 op 6 in de meest recente wedstrijden, besloot het bestuur toch om de Nederland zijn C4 te geven. Volgens Van Wijk was dat omdat hij een Chinese speler niet wilde opstellen. "Na de ochtendtraining heb ik het nieuws vernomen. De speler in kwestie (Xu, red.) heeft de kwaliteiten niet en dus stel ik die niet op", klinkt het.

"Nochtans staat er in mijn contract dat bemoeienissen niet toegestaan zijn en de coach de ploeg opstelt", vertelt hij. Het Chinese bestuur van Roeselare lijkt echter niet opgezet geweest te zijn met de beslissing van Van Wijk, waardoor het besloot om hem te ontslaan.

Zijn assistent Fred Vanderbiest zal ook niet de nieuwe coach worden van Roeselare. Hij weigert, uit collegialiteit voor Van Wijk, om de nieuwe trainer te worden. T3 Tom Colpaert kan tijdelijk de nieuwe hoofdtrainer worden.