OFFICIEEL: KV Mechelen hengelt grote vis uit Ligue 1 binnen als versterking

OFFICIEEL: KV Mechelen hengelt grote vis uit Ligue 1 binnen als versterking

17-01-2018 14:40
1

KV Mechelen laat nogmaals zien dat het niet van plan is te degraderen uit de Jupiler Pro League. Met Yacouba Sylla halen de Antwerpenaren een middenvelder met een stevig cv binnen. De Malinees komt over van Stade Rennais.

Op de officiële website maakt KVM melding van de komst van Sylla. Die kwam in het verleden al voor enkele mooie clubs uit, zoals het Engelse Aston Villa. Voor de traditieclub uit Birmingham werkte hij destijds 22 Premier League-duels af. Na een passage in Turkije zette Sylla de overstap naar Frankrijk. Bij Rennes was hij in het seizoen 2015-2016 basiskracht, maar nadien volgden uitleenbeurten aan Montpellier HSC en Panathinaikos.

Bij de Grieken deed Sylla het behoorlijk goed, waardoor hij heel wat interesse opwekte. Uiteindelijk trekt Malinwa aan het langste eind, voor de neus van onder meer Club Brugge en Standard. De zestienvoudige international tekent in het AFAS-stadion een contract tot medio 2021. KV doet er nu alles aan om hem speelgerechtigd te krijgen voor het levensbelangrijke duel van zaterdag tegen Zulte Waregem. 

KV Mechelen spaart zo kosten noch moeite om de degradatie te ontlopen. Eerder haalde geel-rood al onder meer Clément Tainmont (Sporting Charleroi) en oude bekende Nicoals Verdier (KAS Eupen) in huis. De Mechelaars staan momenteel voorlaatste in de stand, met amper twee punten bonus op hekkensluiter Eupen.