Problemen in zicht: KV Oostende op weg naar Eerste Klasse B

Problemen in zicht: "KV Oostende op weg naar Eerste Klasse B"

16-01-2018 10:45
11

Vanaf 1 maart is Marc Coucke officieel de nieuwe baas bij Anderlecht, maar wat gebeurt er daarna bij KV Oostende? Columnist Frank Van Laeken heeft er geen goed oog in. Hij vreest zelfs het ergste voor de kustploeg.

Dankzij miljardair Coucke kon Oostende boven zijn stand leven, maar dat is nu over. "Wat nu met KV Oostende? Als de zaak correct wordt afgehandeld, moet Coucke helemaal afstand nemen van zijn 'weireldploegsje'. Aandeelhouder blijven is niet koosjer, zijn vrouw of een familielid aan het hoofd zetten compleet onverantwoord", vertelt hij in Sport/Voetbalmagazine.

Oostende moet nu wel op zoek naar een nieuwe rijke geldschieter. "KVO gaat op zoek naar een nieuwe mecenas - die ongetwijfeld minder diepe zakken en minder clubliefde zal voelen dan de flamboyante Coucke, voorzitter-eigenaar-entertainer - en als het die niet snel vindt, dreigt de roemloze aftocht."

De kustploeg is namelijk verrevan zelfbedruipend. "Uit natuurlijke inkomstenbronnen - ticket- en abonnementenverkoop, merchandising, catering, sponsoring - zal de club met relatief weinig supporters niet kunnen overleven. Gemiddeld 6.021 toeschouwers bij thuiswedstrijden, dat volstaat niet om de veel te hoge spelerslonen te blijven betalen. 1B wenkt."

No Poll