Brugse sterkhouder floreert onder Leko: Hij speelt de pannen van het dak

  Brugse sterkhouder floreert onder Leko: "Hij speelt de pannen van het dak"

  Gepubliceerd: vrijdag 12 januari 2018 om 17:37vr 12-01-2018 om 17:37

  Het 'nieuwe' Club Brugge onder Ivan Leko is bezig aan een goed seizoen. De ploeg koos voor de verjonging en verving onder andere Timmy Simons door Marvelous Nakamba. Dat blijkt een geweldige zet geweest te zijn. Dat ziet ook ex-speler Karel Geraerts.

  De oud-middenvelder van Blauw-Zwart geniet enorm van de prestaties van Nakamba en Club Brugge. "Dit is het sterkste Brugse middenveld in jaren en er is veel concurrentie. Marvelous Nakamba speelt de pannen van het dak, maar in mijn beste dagen stond ik zeker in de ploeg", vertelt hij in de Krant van West-Vlaanderen.

  Daarnaast krijgt ook Ivan Leko een pluim van Geraerts. "Al had hij eerst wat tijd nodig, ik weet hoe de Kroaat in elkaar steekt en hoe gedreven hij is. Hij wil gepassioneerde voetballers rond zich. Enthousiasme is het sleutelwoord in het Brugse succesverhaal van Ivan. Hij bracht er een bepaalde schwung in. Ivan beschikt natuurlijk ook over een sterke bank en de transfers vielen bijzonder goed mee, toch is het vooral zijn verdienste", besluit hij.

  Poll

  Is Nakamba de beste middenvelder op onze velden?

  (304 stemmen)

  Plaats een reactie

  freeman +11942
  vrijdag 12 januari 2018 om 17:44
  De beste middenvelder ? Gewoonweg het sterkste middenveld !
  Vind ik leuk
  Tornado79 +987
  vrijdag 12 januari 2018 om 18:04
  Geraerts had geen schijn van kans in dit team. Hij zou de rol van Vormer wel aangekund hebben. Maar ik schat Ruud toch een pak hoger in.
  [Reactie gewijzigd op vrijdag 12 januari 2018 om 18:05]
  Vind ik leuk
  JODES +637
  vrijdag 12 januari 2018 om 18:50
  Mwa, ik weet niet... Geeraerts in zijn topjaren... het waren er max 2... misschien wel. Al heb ik de indruk dat het algemeen niveau van Club in de hoogte gegaan is. Vooral dan de snellere balcirculatie. En dan heb je spelers nodig die een bepaald technisch niveau hebben. Mooi voorbeeld daarvan is De Bock, vind ik. Enkele jaren geleden kon die nog goed mee, maar nu is het niveau iets te hoog of het spel iets te snel. En ik weet dat er nu wel opmerkingen gaan komen over de technische beperkingen van Ruud, maar het feit dat hij wel meekan bewijst dat hij toch niet de beperkte voetballer is waarvoor men hem hier al te graag aan neemt...
  Vind ik leuk
  Lodecol13 +2227
  vrijdag 12 januari 2018 om 19:43
  Inderdaad het beste middenveld en ze gebruiken elk hun vaardigheden om de ploeg vooruit te stuwen
  Vind ik leuk

  Bekijk het laatste nieuws