“Als hij denkt dat Brugge een stap vooruit is, hoe kan ik daar dan tegen zijn

“Als hij denkt dat Brugge een stap vooruit is, hoe kan ik daar dan tegen zijn"

03-01-2018 19:59
3

Club Brugge trok deze week Vladimir Gabulov. De komst van de 34-jarige Rus deed heel wat wenkbrauwen fronsen, maar volgens Vyacheslav Chanov, zijn voormalige keeperstrainer bij Arsenal Tula, moeten de fans van Blauw-Zwart niet vrezen. Gabulov heeft wel wat in zijn mars. 

Bij Sport Express praat Chanov over Gabulov. "Tot op zeker hoogte was het voor mij een verrassing dat hij naar België trekt. Hij had mij op voorhand op de hoogte gebracht van de transfer. Maar als hij denkt dat Club Brugge een stap vooruit is, wie ben ik dan om daar tegen te zijn. Het is zijn keuze. Dat is het belangrijkste."

"Club Brugge is meervoudig Belgische kampioen. Het speelt regelmatig Europees voetbal en kan dit seizoen Champions League-voetbal afdwingen. Voor Gabulov is het avontuur het proberen waard. Ik heb vertrouwen in hem. Ik twijfel niet aan hem."

Van Brugge naar het WK
"Of Club Brugge hem garanties heeft gegeven? Hoe kan dat. Iedereen moet zich bewijzen. Maar hij zal zeker een goede kans maken om eerste doelman te worden. Of hij straks ook mee gaat naar het WK? Destijds was hij in beeld bij de nationale ploeg, maar ik heb geen idee hoe hij er nu voorstaat.”"

Dat Gabulov al 34 jaar is, mag geen probleem vormen. "Bij doelmannen gaat het vooral om vertrouwen”, is Chanov van mening. “Fysiek is hij in orde. Dat was hij zelfs toen hij een tijdje geleden een half jaar zonder club zat. Leeftijd is niet van tel bij doelmannen. Kijk maar naar de 38-jarige Buffon."