VP Awards 2017: de beste doelman uit de Jupiler Pro League

VP Awards 2017: de beste doelman uit de Jupiler Pro League

30-12-2017 11:00
10

Tussen alle feestmaaltijden en knallende champagneflessen in deelt VoetbalPrimeur.be haar jaarlijkse VP Awards uit. Welke voetballers uit de Jupiler Pro League maakten in het eerste deel van het huidige seizoen de grootste sier? Jullie vellen het oordeel door te stemmen in de poll onderaan. We tackelen deze kwestie positie per positie, te beginnen van achteruit. In dit stuk: de beste doelman van 2017.

Sinan Bolat (Royal Antwerp FC)
De beste speler van de revelatie van de eerste seizoenshelft. Als Antwerp haar huidige vierde stek weet vast te houden, zal het dat vooral te danken hebben aan Bolat. Negen keer hield de Turkse Belg zijn netten schoon, geen enkele doelman uit de JPL kan dat zeggen. Na enkele moeilijke jaren moet dit bijzonder zoet smaken.

Lovre Kalinic (AA Gent)
Eén clean sheet minder dan Bolat, maar dat maakt de verdienste van Kalinic er niet minder om. Het hoeft niet gezegd dat de boomlange Kroaat wat voorsprong gekregen heeft van Moeder Natuur. Zijn imposante lichaam koppelt hij echter aan een opvallende lenigheid. Weinig grote doelmannen gaan zo snel naar de grond.

Guillermo Ochoa (Standard Luik)
Eén van dé zomertransfers uit onze competitie. Als Mexicaanse numero uno kwam Ochoa met heel wat adelbrieven naar België afgezakt. Wie een uitbollende vedette verwachtte, komt bedrogen uit. Met zijn katachtige reflexen hield hij Standard al meermaals op het rechte pad. Bovendien maakt de recordinternational indruk met zijn coaching.

Nicolas Penneteau (Sporting Charleroi)
Charleroi en verdedigen, het is een ‘match made in heaven’. Om goed te kunnen verdedigen, heb je ontegensprekelijk een bekwame portier nodig. De Carolo’s hebben die in Penneteau. Toegegeven, de verdedigers die de Fransman voor zijn neus heeft staan, kunnen er ook wat van. Zelf presteert Penneteau echter opvallend stabieler dan vorig seizoen.

Matz Sels (RSC Anderlecht)
Onder René Weiler gedoemd tot doublure voor Frank Boeckx, maar Hein Vanhaezebrouck heeft het meer voor zijn Gentse poulain. Hoewel Sels misschien nog niet helemaal op het niveau van 2015 zit, twijfelt niemand eraan dat de Antwerpenaar tot de beste doelmannen van het land behoort. Nu Roberto Martinez nog overtuigen om een vliegtuigticket richting Rusland te krijgen.

Davino Verhulst (Sporting Lokeren)
De enige in deze lijst die zijn centen verdient bij een club uit het rechterrijtje, waar het voor keepers niet altijd leuk vertoeven is. Aan de andere kant: door het vele werk krijg je wel de kans om je te onderscheiden. Dat heeft Verhulst absoluut gedaan. Als de Waaslander in zijn dagje is, durven spitsen de goden wel eens aanroepen. Je speelt natuurlijk niet voor niets Lokeren-icoon Barry Boubacar Copa uit doel.

Wie vind jij de beste doelman van het eerste deel van het huidige seizoen? Breng hieronder je stem uit in de poll!