Vanhaezebrouck over Gent: Het was nodig dat ik vertrok

Vanhaezebrouck over Gent: "Het was nodig dat ik vertrok"

25-12-2017 21:25
5

Op de laatste speeldag van 2018 ontvangt Anderlecht KAA Gent. Voor Hein Vanhaezebrouck wordt het een speciale wedstrijd. De trainer van paars-wit begon dit seizoen nog bij de Buffalo's. Bij de RTBF blikt Vanhaezebrouck vooruit op de match met zijn oude liefde. 

"Ik heb veel beslissingen genomen bij Gent, vooral wat betreft het oefencomplex dat ze gebouwd hebben. Maar voor mij was de laatste beslissing die ik genomen heb ook de juiste. Het was nodig dat ik vertrok, de club heeft mij niet op straat gezet. Ik heb beslist om te vertrekken", aldus Vanhaezebrouck. 

Spijt heeft de trainer niet. "Ik vond dat op dat moment de beste oplossing voor de club. Dat ze Yves kozen kan een voordeel geweest zijn, want hij weet hoe ik werk. Hij heeft van bij het begin succes gehad en dat is goed. Ik ben blij dat Gent weer in de top zes staat."

Bij Gent staat tegenwoordig Yves Vanderhaeghe aan het roer. "Ik ben niet verrast door wat Yves Vanderhaeghe gerealiseerd heeft. Het is al de tweede keer dat hij mij opvolgt. In Kortrijk heeft hij het goed gedaan en nu ook in Gent. Hij kent zijn leermeester goed en heeft de kwaliteiten om er op zijn eigen manier uit te raken."