OFFICIEEL: 'Super Mario' keert terug naar het oude nest

OFFICIEEL: 'Super Mario' keert terug naar het oude nest

22-12-2017 10:28

Mario Gomez keert terug op het oude nest. De 32-jarige spits, bijgenaamd 'Super Mario', verhuist per direct van VfL Wolfsburg naar VfB Stuttgart, de club die hij in 2009 verliet om voor Bayern München te gaan spelen.

Stuttgart heeft het nieuws vrijdagochtend bevestigd via de officiële kanalen. Gomez had nog een doorlopend contract in Wolfsburg, maar heeft zich tot aan de zomer van 2020 aan Stuttgart verbonden.

"Ik ben zeer gelukkig dat ik weer thuis ben, op de plek waar het allemaal begonnen is", vertelt de Bundesliga-topscorer van het seizoen 2010/2011 aan de clubsite. "Ik weet natuurlijk dat de verwachtingen hoog zijn en dat de situatie hier niet rooskleurig is (Stuttgart staat op de veertiende plek, twee punten boven de degradatiestreep, red.). Maar ik ga er alles aan doen om me te handhaven met Stuttgart en me in de kijker voor het WK te spelen."

De 71-voudig Duits international was, na omzwervingen bij Fiorentina en Besiktas, pas aan zijn tweede seizoen bij Wolfsburg bezig. Afgelopen seizoen wist hij nog zestien keer het net te vinden, maar in het najaar van 2017 is de productie met slechts één doelpunt stevig teruggevallen.