Details lekken uit: 'Coucke was met lager bod dinsdag al zeker van Anderlecht'

Details lekken uit: 'Coucke was met lager bod dinsdag al zeker van Anderlecht'

21-12-2017 07:08
7

Marc Coucke zwaait vanaf nu de scepter in het Constant Vanden Stockstadion. Een dag nadat het officieel bekend werd dat Coucke de nieuwe voorzitter van paars-wit werd, lekken er steeds meer details uit over zijn overnamen. VoetbalPrimeur.be zet ze voor je op een rij.

Hulp van binnen de club
Bij Anderlecht stonden blijkbaar de laatste jaren niet alle neuzen van de aandeelhouders in dezelfde richting. Volgens Het Nieuwsblad hielp de destijds aan de kant geschoven Michael Verschueren Coucke met zijn overname van Anderlecht. Alles wijst er nu op dat de zoon van Mister Michel binnenkort net zoals zijn vader manager bij Anderlecht wordt.

Tachtig miljoen euro
Anderlecht stond te koop voor circa honderd miljoen euro. Coucke betaalde volgens Het Laatste Nieuws amper tachtig miljoen euro om zich in Brussel binnen te werken. Voor die som krijgt hij ongeveer zeventig procent van de aandelen in handen. Dat is ruim voldoende om zich de nieuwe baas van Anderlecht te mogen noemen.

Hoger bod
De tijd meent dat Coucke niet het hoogste bod uitbracht. 'Couckes prijs ligt naar verluidt hoger dan die van de groep-Vandenhaute, maar lager dan die van Ghelamco', schrijft de krant. Alexandre Van Damme heeft nu nog alleen de andere dertig procent van de aandelen in zijn handen. 

Dinsdag al zeker
Pas woensdag kwam naar buiten dat Coucke de strijd won, maar Het Laatste Nieuws meent dat de voormalig voorzitter van KV Oostende dinsdag al zeker was van zijn nieuw speelgoed. 'Toen beslisten de drie hoofdaandeelhouders van de club in een informele vergadering dat Couckes project de beste garantie bood op succes in de toekomst. Op een officiële vergadering werd gisteren ook door de andere aandeelhouders unaniem voor Coucke gekozen. Tot grote spijt en verrassing van de andere drie geïnteresseerden: Paul Gheysens van bouwgroep Ghelamco, Wouter Vandenhaute van mediabedrijf De Vijver en Johan Beerlandt van bouwgroep Besix', stelt de krant