'Een nieuw tijdperk Verschueren staat voor de deur bij Anderlecht'

'Een nieuw tijdperk Verschueren staat voor de deur bij Anderlecht'

21-12-2017 06:50
8

Marc Coucke is de nieuwe baas bij RSC Anderlecht. Toch betekent dat niet dat de voormalig voorzitter van KV Oostende alles alleen gaat doet in Brussel. Coucke wil zich gaan omringen met enkele bekwamen mensen. Een daarvan is Michael Verschueren.

Michael is natuurlijk de zoon van voormalig Anderlecht-manager Michel. Volgens Het Nieuwsblad gaat hij op termijn Herman Van Holbeeck opvolgen en zo in de voetsporen van zijn vader treden. Volgens de krant is Van Holsbeeck nog niet meteen weg, maar wordt stilaan de weg wel vrijgemaakt voor Michael.

Levensdroom
De 47-jarige Michael droomt al langer om een belangrijke functie te krijgen binnen de club. Destijds kocht hij zich al in, maar door de komst van door de komst van Inbev-baas Alexandre Vandamme en zijn vertrouweling Jo Van Biesbroeck verdween Verschueren junior naar de achtergrond. Naar verluidt werkte Verschueren mee aan het overnamebod van Coucke. 'Nu het tot een goed einde werd gebracht, mag hij een compensatie verwachten op het beleidsniveau', klinkt het in de krant.

Van 1981 tot 2013 was vader Michel Verschueren manager bij Anderlecht. De Zilveren Vos was jarenlang de rechterhand van Constant Vanden Stock. Samen bezorgden ze Anderlecht heel wat triomfen.