Preud'homme toch niet naar Turkije? 'Nederlander topkandidaat in Istanbul'

Preud'homme toch niet naar Turkije? 'Nederlander topkandidaat in Istanbul'

20-12-2017 18:21
1

Michel Preud'homme werd naar voren geschoven als één van de kandidaat-coaches bij Galatasaray. Hij is echter niet de enige. De naam van Ronald Koeman zingt rond in Istanbul. Volgens sportkrant Fanatik is de werkloze trainer in beeld om aan de slag te gaan als trainer van Galatasaray.

Fanatik claimt dat Koeman, die eind oktober op straat werd gezet door Everton, zelfs topfavoriet is bij de clubleiding van Cim Bom Bom. Het is onbekend of de Nederlander zelf ook interesse heeft om zo snel na zijn ontslag in Engeland weer aan de slag te gaan. Onlangs verklaarde hij nog dat hij voorlopig rust aan zijn hoofd wil. 

Er staan meer namen op het lijstje van Galatasaray. Naast Preud'homme en Koeman worden ook Laurent Blanc, Fatih Terim en Slaven Bilic genoemd. Laatstgenoemde werd eerder dit seizoen op straat gezet door West Ham United. 

Mocht Koeman aan de slag gaan in Istanbul, dan valt er een belangrijke kandidaat af voor het bondscoachschap van het Nederlands elftal. Veel kenners en fans zien de oud-coach van Ajax, PSV en Feyenoord als de ideale kandidaat om Dick Advocaat op te volgen.