Boeckx bekent pijnlijk afscheid: Ik maakte een moeilijke periode door

Boeckx bekent pijnlijk afscheid: "Ik maakte een moeilijke periode door"

20-12-2017 16:10

Frank Boeckx doet het de laatste twee jaar uitstekend bij Anderlecht. Van derde keeper werd hij ineens omgevormd tot de nummer één. Momenteel duelleert hij met Matz Sels voor een basisplaats, maar het zag er een tijdje terug minder positief uit voor de doelman. Hij verloor anderhalf jaar geleden een goede vriend.

De doelman van paars-wit heeft op zijn middelvinger de acht laten tatoeëren. In Sport/Voetbalmagazine legt hij uit wat het wil zeggen. "Die staat daar voor een ex-vriendin. Zij had een relatie met een jongen die problemen had, en zij wilde soms haar ei kwijt bij mij", opent Boeckx.

"Ik maakte een moeilijke periode door in het voetbal, ik zat bij Antwerp en snakte naar het einde van het seizoen. Ik zou stoppen met voetbal en gaan reizen. We waren er in een moeilijke tijd voor elkaar. En de 8 was in berichten ons afsluitingsteken, van infinity", gaat hij verder.

In zak en as
"Uiteindelijk heeft haar vriend zelfmoord gepleegd. Vorig jaar speelden wij kampioen op de dag dat haar vriend een jaar daarvoor overleden was. Ik beleefde datgene wat mij intens gelukkig maakte, waar ik al die tijd voor had gewerkt, en zij zat thuis in zak en as. Ik wilde dat ik er voor haar had kunnen zijn, maar soms kun je er niet zijn voor mensen."

Contact met het meisje heeft hij niet meer, maar haar vergeten doet Boeckx nooit meer. "Zij is de wereldreis gaan doen die ik ooit wilde maken. En ik heb mijn vriendin leren kennen. Ik ben gelukkig. Maar ze zit in mijn hart. Daar gaat ze nooit meer uit. Als ze het moeilijk heeft mag ze mij bellen, ik zou er direct voor haar staan", besluit het sluitstuk van Anderlecht.