Hanni geeft RSCA-fans lik op stuk: Mijn hart kleurt paars en wit'

Hanni geeft RSCA-fans lik op stuk: "Mijn hart kleurt paars en wit'

15-12-2017 15:00
5

Anderlecht gaat zonder in het Jan Breydelstadion trachten om de voorsprong van tien punten te verkleinen. Het seizoen van paars-wit verloopt tot dusver met vallen en opstaan. Onder Hein Vanhaezebrouck is het voetbal al pakken beter, maar toch blijven de resultaten nog uit. Sommige spelers worden zelfs onder vuur genomen.

Eentje daarvan is Sofiane Hanni. De Algerijnse middenvelder van de Brusselaars is vaak de kop van jut voor de fans, hij werd dan ook al verschillende malen uitgefloten door het publiek. "Tuurlijk doet het pijn als je eigen achterban je viseert. Niet het minst omdat anderen soms ook slecht zijn, maar geen fluitconcerten over zich geen krijgen. Het is wat het is", reageert hij in Het Laatste Nieuws.

Toch vind Hanni dat hij absoluut thuishoort bij de landskampioen. "Nochtans is mijn hart paars. Ik vind zelfs dat ik goed pas bij de waarden van de club. Anderlecht staat voor 'winnen' en 'attractief voetbal'. Dat is ook mijn uitgangspunt. Ik zou graag een speler zijn met wie de supporters zich kunnen identificeren."