Izquierdo breekt maar niet door, maar Engelsen geven Colombiaan niet op

Izquierdo breekt maar niet door, maar Engelsen geven Colombiaan niet op

13-12-2017 17:02
2

José Izquierdo werd met grote bombarie aangekondigd bij Brighton Hove & Albion. De Colombiaan werd voor een recordsom aangetrokken van Club Brugge. Echt veel hebben we uiteindelijk nog niet van Izquierdo gehoord. Is hij een floptransfer?

Volgens Andy Naylor, een Engelse journalist die voor The Argus Brighton volgt, zeker niet. "José zit nog in een aanpassingsperiode", klinkt het in Sport/Voetbalmagazine.

Met onder andere Solly March is de concurrentie ook niet min. "Maar José kostte zoveel geld dat niemand verwachtte dat hij lang op de bank zou blijven. Op Arsenal kreeg hij een eerste basisplaats, de week later tegen Everton bracht hij vuur in de ploeg en daarna kwam er steeds meer speeltijd."

De journalist gelooft dat Izquierdo nog beter kan worden. "Zelfs jongens die uit grotere competities komen, hebben tijd nodig. José doet het daarom behoorlijk, vind ik. Ook fysiek, wij hebben geen weet van blessures, hij was altijd beschikbaar", klinkt het.

Izquierdo zit momenteel aan dertien wedstrijden (waarvan zeven als basisspeler) voor Brighton, daarin was hij goed voor twee doelpunten.