De kritiek van Vanhaezebrouck is hilarisch, Visser verdiende tien op tien

"De kritiek van Vanhaezebrouck is hilarisch, Visser verdiende tien op tien"

11-12-2017 12:45
21

Hein Vanhaezebrouck moest zondag door de zure appel bijten na de 1-3 nederlaag tegen Charleroi. Ref Lawrence Visser werd op de korrel genomen na een twijfelachtige penalty en twee rode kaarten voor Anderlecht. François Colin wist zondag even niet wat hij hoorde.

Colin vindt dat Visser deze klaagzang absoluut niet verdient. "Dat Hein Vanhaezebrouck uitriep dat paars-wit de scheidsrechters altijd tegen heeft, is ronduit hilarisch. Volgens Hein was het absoluut geen strafschop. Een duw in de rug? Het reglement kent geen lichte of zware duw. Een duw is een duw. Hoe licht ook. Nee, scheidsrechter Laurence Visser verdiende een tien op tien. Ook bij de drie rode (of beter gezegd zes gele) kaarten had hij het bij het rechte eind", vertelt hij op De Witte Duivel.

De zege op Celtic gaf volgens Colin een fout beeld. "De nederlaag kwam extra hard aan in Brussel omdat er dinsdag in Glasgow weer een onterecht verwachtingspatroon werd gecreëerd. Door de clubleiding, de pers en de analisten. Anderlecht speelde een heel goede eerste helft bij een zeer zwak Celtic, maar had op de vroege reuzenkans voor Kums na nauwelijks uitgespeelde kansen. Na de rust viel de ploeg enorm terug en waren de Schotten misschien wel de betere en zeker de gevaarlijkste ploeg. De enige die het juist had gezien was Jan Boskamp, die zich na de rust te pletter had verveeld."