Guardiola haalt het van Mourinho, totale non-match van Lukaku

Guardiola haalt het van Mourinho, totale non-match van Lukaku

10-12-2017 19:32

Manchester City heeft zondag een gevoelige tik uitgedeeld aan aartsrivaal en titelconcurrent Manchester United. Op Old Trafford won de sterrenploeg van manager Pep Guardiola met 2-1. Door die zege -  de veertiende op rij in de Premier League -  heeft koploper City de kampioensbeker al met één hand vast. Het staat na 16 speelrondes liefst elf punten los. 

United-City draaide vooral om de clash tussen José Mourinho en Guardiola. In Spanje, als trainers van Real Madrid en FC Barcelona, namen zij het al diverse malen tegen elkaar op. Zondagmiddag werd de rolverdeling snel duidelijk: City had de bal en de thuisploeg verdedigde vooral. De wedstrijd bleef lang in evenwicht, tót vlak voor rust.

Na een corner belandde de bal via Romelu Lukaku voor de voeten van David Silva. De Spaanse routinier wist David de Gea van dichtbij te passeren. United wist voor de pauze nog gelijk te maken. Een voorzet vanaf links werd gemist door diverse verdedigers van City en Marcus Rashord tikte koeltjes binnen. 

Na de pauze bleef het spelbeeld onveranderd: City de bal, United achteruit. Binnen tien minuten pakten The Citizens opnieuw de voorsprong en wéér was Lukaku de schlemiel. Via zijn lijf kwam de bal bij Nicolas Otamendi, die van dichtbij simpel kon binnenprikken.

City kreeg in het vervolg van de wedstrijd nog een aantal kansen op de 1-3. De Gea greep briljant in bij een schot van Kevin De Bruyne. Omdat de derde City-treffer maar niet viel, werd het in de slotfase tóch nog spannend. City-keeper Ederson greep fenomenaal in toen Lukaku en Ander Herrera van dichtbij een schot op doel losten. Goals vielen er niet meer.

De cijfers van Man City na 16 speelrondes zijn veelzeggend: 15 zeges, één remise en 46 punten. Dat zijn er zoals gezegd elf meer dan nummer twee United. De titelstrijd lijkt nu al beslist in Engeland.