Moet Club Brugge ook vrezen voor stadionfiasco? 'Concreet hoor je er niets van'

Moet Club Brugge ook vrezen voor stadionfiasco? 'Concreet hoor je er niets van'

10-12-2017 10:38
3

In België liep het dossier helemaal spaak, dus heeft de UEFA de knoop doorgehakt in onze plaats: het EK 2020 komt niet naar Brussel. Het project rond het Eurostadion draait zo uit op een gigantisch fiasco. Jacques Sys geeft zijn visie en schetst een donker beeld van het Belgische voetbal.

'Natuurlijk viel het te verwachten, dat het EK 2020 niet in Brussel zal worden gespeeld. Een onverwoestbare optimist moet je zijn om nog een sprankel hoop te zien in een dossier dat al jaren verzandt in vertragingsmanoeuvres en politiek gekonkelfoes. In dit geval vooral tussen Brussel, het Brussels Gewest en Vlaanderen. Geen enkel dossier kan hier snel afgewerkt worden omdat iedereen in dit land bij machte is alles te blokkeren', spuwt de hoofdredacteur van Sport/Voetbalmagazine zijn gal in De Zondag.

'Op het vlak van de voetbalinfrastructuur is er al langer een nijpend probleem. Op het nieuwe stadion van AA Gent na, waar er sprake was van een samenwerking met de lokale overheid, zitten veel projecten muurvast. Zo zal het in januari elf (!) jaar geleden zijn dat Club Brugge de plannen voor een nieuw stadion ontvouwde. Nu zou het toch de goede richting uitgaan, maar concreet hoor je er niets van. En de twintig jaar oude plannen om een Eurostadion in Antwerpen te bouwen, lijken al heel lang te zijn afgevoerd. Zo blijft België qua voetbalinfrastructuur een ontwikkelingsland', eindigt Sys.