'Nieuwe koper meldt zich bij Anderlecht, topadvocaat zat samen met entourage'

'Nieuwe koper meldt zich bij Anderlecht, topadvocaat zat samen met entourage'

24-11-2017 07:00
3

De laatste week is er heel wat te doen om de overname van RSC Anderlecht. Roger Vanden Stock wil de club graag verkopen. De namen Alisher Usmanov en het duo Wouter Vandenhaute-Paul Gheyssens duiken het vaakst op. In de wandelgangen valt er een derde kanshebber te bespeuren.

Even het leek het duo Vandenhaute-Gheyssens de grootste kanshebbers, maar voorzitter Vanden Stock leek ineens niet meer geneigd te zijn om snel te willen verkopen. Mogelijk komt de 75-jarige baas van de Brusselaars nu terug op die beslissing. Het Laatste Nieuws weet dat Sven Mary, een Belgische topadvocaat, samenzat met de entourage van een potentiële koper.

Mary staat erom bekend al jarenlang een grote fan te zijn van paars-wit. De link met Anderlecht moet dan ook niet ver gezocht worden. De advocaat zelf geeft toe dat er interesse is en ontkent ook het gesprek niet. Wie da kandidaat-koper is, is niet bekend. Wel zou het gaan om een oligarch, maar een Rus is het alvast niet. Zo heeft Vanden Stock er een nieuwe optie bij.