Geen Rus, wel Vandenhaute-Gheysens bij RSCA? 'Er vond bijeenkomst plaats'

Geen Rus, wel Vandenhaute-Gheysens bij RSCA? 'Er vond bijeenkomst plaats'

21-11-2017 20:35
2

RSC Anderlecht staat op het punt verkocht te worden. Roger Vanden Stock gaf eerder al aan dat hij naar een overnemer zoekt. Er lijken twee kandidaat-kopers te zijn. De ene bron geeft aan dat Usmanov de grootste kanshebber is, de andere zegt Gheysens-Vandenhaute. Volgens Sport/Voetbalmagazine wordt het nog een moeilijk dossier.

Het weekblad geeft aan dat het duo Vandenhaute-Gheysens het dichtst bij een overeenkomst staat. 'Iets meer dan een maand geleden vond er een belangrijke bijeenkomst plaats met Roger Vanden Stock, Herman Van Holsbeeck, Christophe Henrotay, Jo Van Biesbroeck en Wouter Vandenhaute. Alleen Paul Gheysens was daar niet geïnviteerd', klinkt het.

'Tijdens die vergadering wist de baas van Woestijnvis degenen die tegen de komst van Gheysens waren ervan te overtuigen om het duo vertrouwen te schenken en hen de sleutels voor de verkoop te geven onder de vorm van een exclusieve overeenkomst.'

Toch obstakels
Alles lijkt dus op een overname van het duo te wijzen. Maar er zijn inmiddels problemen opgedoken. 'Sindsdien heeft Gheysens wat afstand genomen. De geruchten die vrijdag in Het Laatste Nieuws en op Sporza zijn verschenen, hebben de zelfverklaarde overnemers schade berokkend. Intern wordt er gezocht naar de mol die de informatie heeft doorgespeeld.'

Er wordt zelfs gesproken van een spelletje. 'Anderen denken dan weer dat het een strategie is van de club om aan de buitenwereld bekend te maken dat ze te koop staat (voor een bedrag tussen de 75 en 100 miljoen euro) en andere potentiële kopers aan te trekken. In die omstandigheden is het niet gemakkelijk om alle partijen binnen het paarse huis tevreden te stellen.' En de Russische Usmanov? Die lijkt niet echt een kandidaat te zijn.