OFFICIEEL: Racing Genk voegt opvallende namen toe aan bestuur

OFFICIEEL: Racing Genk voegt opvallende namen toe aan bestuur

20-11-2017 21:39

Racing Genk heeft zijn jaarlijkse algemene vergadering gehad, en daarin werden ook de jaarcijfers meegedeeld. Verder werden er ook twee nieuwe bestuursleden voorgesteld.

Verwacht werd dat Racing Genk een jaarwinst van ongeveer 25 miljoen euro zou aankondigen, maar het werd uiteindelijk iets minder. Volgens de officiële website is er een winst gemaakt van 21,8 miljoen euro. Het eigen vermogen is zo inmiddels gestegen tot 43,9 miljoen euro.

Verder wordt er ook nog bekendgemaakt dat er twee nieuwe bestuurders zijn, waardoor het totaal op vijf komt. Herman Nijs werd in het bestuur gestemd met meer dan 2/3 van de stemmen. Roland Reynders werd dan weer zonder stemming toegevoegd door de huidige bestuursleden. Peter Croonen, Herbert Houben en Mathieu Cilissen krijgen dus twee nieuwe collega's.

Zowel Nijs als Reynders waren eerder al actief in het bestuur van Genk. Nijs is echter niet bijzonder populair bij sommige fans. Toen het gerucht ging dat hij Herbert Houben zou opvolgen als voorzitter kwam daar veel verzet tegen. Uiteindelijk ging die job naar Croonen.