Sa Pinto spaart kritiek niet: Er was veel agressie van de kant van de bezoekers

Sa Pinto spaart kritiek niet: "Er was veel agressie van de kant van de bezoekers"

19-11-2017 08:30
4

De match tussen Standard en Oostende draaide zaterdagavond uit op een ware veldslag. Met nog geen halfuur op de klok had scheidsrechter Nicolas Laforge al twee spelers met een rode kaart van het veld gestuurd. De potjes kookten al snel over. Niet alleen bij de spelers, ook bij Standard-trainer Ricardo Sa Pinto.

Sa Pinto haalde na de wedstrijd uit in zijn gekende stijl. "Vandaag was er geen rechtvaardigheid … Dit verdienen we niet, we verdienden de drie punten", vertelde de Portugees aan RTBF. "Dit Oostende verdient het niet om hier met een punt te vertrekken."

Sa Pinto liet zich ook tijdens de wedstrijd niet onbetuigd en raakte verwikkeld in een opstootje met Nicolas Lombaerts. De twee kemphanen moetsen door verschillende spelers bedaard worden. "Er was veel agressie van de kant van de bezoekers", gaf Sa Pinto nog mee. 

Standard en Oostende schieten niet veel op met de puntendeling. Standard raakt met één punt net niet de top zes in, Oostende blijft slechts vijf punten verwijderd van de rode lantaarn. Volgende week wacht Standard een moelijke verplaatsing naar KRC Genk.