Clement zal Club nooit vergeten: Dan denk ik meteen aan Sterchele

Clement zal Club nooit vergeten: "Dan denk ik meteen aan Sterchele"

19-11-2017 07:00
1

Philippe Clement doet het momenteel bijzonder goed in Waasland-Beveren. Zondagavond staat hij met zijn nieuwe club tegenover Club Brugge, een ploeg die voor altijd in zijn hart zal blijven. Dat heeft onder andere te make met het ongeluk van ex-ploegmaat François Sterchele.

De trainer van Waasland-Beveren denkt nog vaak terug aan zijn ex-ploegmaat. "Laatst nog viel zijn naam in een gesprek met de staf. Ik kom nooit op die plek van de snelweg (waar het ongeluk gebeurde, red.), maar op een of andere manier is dat toch iets wat geregeld terugkomt", zegt hij bij Sport/Voetbalmagazine.

"Ik denk eraan als een speler te snel rijdt en er komt op de club een boete binnen. Of als je de beelden van Club ziet en de 23e minuut. Ik was toen kapitein en voelde me verantwoordelijk voor alles en iedereen. Zo surrealistisch, al die stoere binken samen..."

"Ik ben nooit met schrik op het veld gestapt, ook al speelde ik tegen Zinédine Zidane bij wijze van spreken, en ik ben ook nooit gekraakt door een of andere moeilijke periode in mijn carrière, maar die dag was ik kapot."