Videorefs niet blij met hun vergoeding: Tweede slechtste van Europa

Videorefs niet blij met hun vergoeding: "Tweede slechtste van Europa"

16-11-2017 23:25
6

Dit jaar vloeide er al heel wat inkt dankzij de videorefs. Dat zal in de toekomst niet snel veranderen. Waarom wordt iemand eigenlijk videoref? Rijk worden de mannen in kwestie er niet van. Voorlopig ontvangen ze voor een match 350 euro. 'Te weinig', vinden ze zelf.

"We verdienen nu 80 euro. Dat mag straks opgetrokken worden naar 350 euro, we zullen onze job daarom niet beter of slechter doen", aldus Yves Marchand in Het Laatste Nieuws. "Maar er moet toch enige waardering zijn? We hebben dat bedrag aanvaard omdat dit pionierswerk is en we zelf niet wisten hoe dat moest verloond worden, maar iedereen snapt toch dat het niet normaal is dat wij voor 80 euro eindbeslissingen nemen als er miljoenen op het spel staan? Kom nou."

Echt blij met hun vergoeding zijn de Belgische videorefs niet. "Het is meer dan 80 euro, maar nog altijd het tweede minst betaald in heel Europa." Tim Pots vult aan: "In Tsjechië, meen ik, betalen ze 250 euro, in Polen is dat al 450 euro en 1.600 euro in Italië was het meeste."