Zweden diep onder de indruk van prachtig gebaar De Rossi: Een echte gentleman

Zweden diep onder de indruk van prachtig gebaar De Rossi: "Een echte gentleman"

Gepubliceerd: woensdag 15 november 2017 om 22:06wo 15-11-2017 om 22:06

Daniele De Rossi staat er goed op in Zweden na de dubbele ontmoeting het Italië. De geroutineerde middenvelder van AS Roma stapte na afloop van de returnwedstrijd in Milaan, waarin Italië deelname aan het WK verspeelde, de spelersbus van de Zweden in om ze toe te spreken.

Het gebaar maakte diepe indruk op de Scandinaviërs. "Hij feliciteerde ons en verontschuldigde zich voor het harde spel van sommige van zijn medespelers en het gedrag sommige fans (die begonnen te fluiten tijdens het Zweedse volkslied, red.)", aldus verdediger Pontus Jansson in gesprek met Expressen. "Iedereen in de bus dacht: wauw, is dit echt gebeurd? Het was een van de mooiste momenten die ik in lange tijd heb meegemaakt. Een echte gentleman."

Voor De Rossi is het bezoek aan de Zweedse bus het einde van een imposante interlandcarrière. De 34-jarige controleur houdt het na 117 wedstrijden bij de nationale ploeg voor gezien. De Rossi debuteerde in 2004 en speelde op zes eindtoernooien, waaronder het gewonnen WK van 2006. In de wedstrijd tegen Zweden bleef hij negentig minuten lang op de bank. De inmiddels ontslagen Giampiero Ventura wilde De Rossi laten invallen, maar werd terechtgewezen door de middenvelder zelf.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws