Rode Duivels op ontploffen? 'De Bruyne ergert zich aan favoritisme bondscoach'

Rode Duivels op ontploffen? 'De Bruyne ergert zich aan favoritisme bondscoach'

13-11-2017 06:54
5

De klaagzang van Kevin De Bruyne over de tactiek bij de Rode Duivels is niet in dovemansoren beland. De middenvelder van Man City zou graag een oplossing zien van bondscoach Roberto Martinez. Maar er lijkt nog meer aan de hand te zijn.

Bij Man City is De Bruyne misschien wel de belangrijkste speler van de ploeg. Bij de Rode Duivels zit dat toch anders. Het Laatste Nieuws meldt dat De Bruyne zich daar maar moeilijk in kan vinden. 'In de kleedkamer van de Rode Duivels wordt gesuggereerd dat De Bruyne wel meer dwarszit dan enkel het tactische vraagstuk. De Bruyne, en nog andere spelers, merken dat het voetbalhart van Martínez meer slaat voor Eden Hazard', schrijft Stephan Keygnaert.

Martinez wil Hazard vooral beter laten voetballen. Maar dat zou toch voor spanningen zorgen. Vooral bij De Bruyne dan. 'De aard van de trainingen en het offensieve verhaal van Martínez zouden voor een goede verstaander vooral gericht zijn om Hazard in zijn comfortzone te brengen. De Bruyne, door Guardiola goddelijk verklaard in City, ontkent in zijn nabije omgeving dat zoiets hem irriteert, maar niet iedereen in de vestiaire is daarvan overtuigd - 'Martínez maakt Kevin niet belangrijk genoeg', valt te horen.'