Zes Rode Duivels krijgen officieuze titel van 'Duurste speler van hun club'

Zes Rode Duivels krijgen officieuze titel van 'Duurste speler van hun club'

12-11-2017 10:19
1

Sportimize, een bureau dat statistieken verzamelt over voetbal, komt zondag met een top-honderd van de duurste voetbalclubs ter wereld. Met 'duur' doelt men op de waarde van de huidige spelerskern. Manchester City topt de lijst, zes Rode Duivels mogen trots zijn.

Die zes landgenoten zijn volgens Sportimize immers elk op hun beurt de meest waardevolle speler van hun club. Bij koploper City is dat Kevin De Bruyne, die 145 miljoen euro zou moeten kosten. In totaal is het spelersmateriaal van Pep Guardiola overigens 1,196 miljard euro waard. Slechts één Rode Duivel levert meer geld op dan De Bruyne: Romelu Lukaku wordt ingeschat op 165 miljoen. Zijn club Manchester United staat vijfde, één plaatsje lager dan Chelsea FC, waar Eden Hazard de primus is met 121 miljoen. 

Als we buiten de top-tien kijken, vinden we nog enkele Rode Duivels die (financieel) zéér belangrijk zijn voor hun club. AS Roma, vijftiende in het lijstje, steunt grotendeels op Radja Nainggolan. De Antwerpenaar zou bij een transfer 75 miljoen in het laatje moeten brengen. Verderop zijn ook Christian Benteke (31 miljoen, Crystal Palace staat 41e) en Divock Origi (vijftien miljoen, VFL Wolfsburg staat 45e) van waarde voor hun team. Kanttekening: Sportimize keek enkel naar clubs uit de vijf grootste Europese competities.