Heeft Anderlecht nieuwe spits beet? 'Hij scoorde dit seizoen al 14 keer'

Heeft Anderlecht nieuwe spits beet? 'Hij scoorde dit seizoen al 14 keer'

08-11-2017 07:00
2

Het grote probleem bij RSC Anderlecht is de aanval. De machine bij Lukasz Teodorczyk lijkt dit seizoen maar niet in gang te schieten, terwijl ook Hamdi Harbaoui en Robert Beric hun stempel niet kunnen drukken. Het ziet er dus naar uit dat paars-wit komende winter op zoek gaat naar een nieuwe spits. Die versterking zou wel eens uit Servië kunnen komen.

Aad De Mos gaf het dinsdag al aan: hij verwacht dat Anderlecht een nieuwe spits zal halen met een welbepaald profiel. En inderdaad, amper een dag later duikt er al een verrassende naam op. Het Nieuwsblad meldt dat Anderlecht lonkt naar Richmond Boakye, de Ghanese topschutter van Rode Ster Belgrado. Het prijskaartje is echter niet min, de vlotscorende aanvaller moet namelijk tussen vijf en zeven miljoen euro kosten.

Servische bronnen melden dat paars-wit de aanvaller al vier keer kwam scouten én dat de Brusselaars zelfs al informeerden bij Rode Ster Belgrado. Boakye was dit seizoen al goed voor veertien doelpunten en drie assists. Hij is een bonkige aanvaller van 1,86 meter en 80 kilogram. De 24-jarige Ghanees heeft ook al twaalf caps voor de nationale ploeg op zijn naam staan.

Makkelijk wordt het alvast niet voor Anderlecht, want er zijn meerdere gegadigden. Ook Borussia Mönchengladbach toont interesse in de Ghanees. Zelfs China en Engeland zijn opties die Boakye voor het uitkiezen heeft, aldus zijn manager. Toch maar paars-wit hopen, de spits gaf al aan dat hij een juiste stap wil zetten in zijn carrière. China wordt dus alvast niet.