Manchester City is lachende derde in Engeland na zege Chelsea in kraker

05-11-2017 19:28

De Premier League-topper tussen Chelsea en Manchester United op Stamford Bridge is een prooi geworden voor de thuisclub: 1-0. Koploper Manchester City is de lachende derde.

Het verschil tussen Manchester City, dat met 3-1 won van Arsenal, en nummer twee Manchester United is na elf speelronden al acht punten. Veel kon United daar zondag niet tegenin brengen. De ploeg van manager José Mourinho kon in Londen geen vuist maken en ging ten onder door een doelpunt van Alvaro Morata in de tweede helft.

De Spaanse topschutter kopte de bal na 55 minuten prachtig in de lange hoek. Saillant: Morata was afgelopen zomer nog dichtbij een transfer naar Manchester United, dat uiteindelijk voor Romelu Lukaku koos. De Rode Duivel was onzichtbaar op Stamford Bridge. Het doelpunt van Morata was één van de weinige hoogtepunten bij Chelsea - Manchester United, mede door talloze overtredingen.

Everton - Watford
Op Goodison Park heeft Everton zijn eerste overwinning sinds het ontslag van Ronald Koeman beet. Daar had de thuisclub een spectaculaire comeback tegen Watford voor nodig. Een 0-2 achterstand mede door een doelpunt van Kabasele werd in de laatste 25 minuten omgebogen in een 3-2 voorsprong. Leighton Baines maakte in blessuretijd de 3-2 met een benutte penalty, maar er is twaalf minuten blessuretijd bijgetrokken.