Saudische prins laat oogje vallen op Belgische club; onderhandelingen lopen

Saudische prins laat oogje vallen op Belgische club; onderhandelingen lopen

31-10-2017 10:06
4

Krijgt een prins uit Saudi-Arabië straks zeggenschap in het bestuur van Beerschot-Wilrijk? Die kans is reëel, want de Antwerpse club is in onderhandeling met de man in kwestie. Beerschot-Wilrijk is al enige tijd op zoek naar vers kapitaal.

De Mannekes promoveerden de voorbije jaren liefst drie keer op rij en staan ook nu weer aan kop, ditmaal in Eerste Klasse B. In een reeks waarin zowat alle andere ploegen een buitenlandse investeerder hebben, lijkt Beerschot-Wilrijk mee te gaan in die trend. De gesprekken met Abdullah Bin Musa’ad bin Abdulaziz Al Saud zijn volop aan de gang, weet Het Laatste Nieuws.

De jongens van het Kiel speurden de voorbije weken en maanden al in eigen land rond naar extra centen. Nu kijken ze dus ook over de landsgrenzen. De prins is overigens geen onbekende in de voetbalwereld. Zo heeft hij momenteel de helft van de aandelen in handen van Sheffield United, een Engelse tweedeklasser.

Al Saud heeft dus niet alle touwtjes in handen bij Sheffield en hoopt zijn zaakjes in Antwerpen op eenzelfde manier aan te pakken. Hij zou Beerschot-Wilrijk dus niet willen overnemen, maar het enkel houden op investeren. In dat opzicht is het interessant dat de club zich volop aan het omvormen is naar een vzw.