UPDATE: Persoonlijke redenen, ik word geen hoofdcoach in het profvoetbal

UPDATE: "Persoonlijke redenen, ik word geen hoofdcoach in het profvoetbal"

29-10-2017 10:00

In de Jupiler Pro League zijn er momenteel twee clubs op zoek naar een nieuwe trainer. KV Mechelen heeft trainer Yannick Ferrera al op straat gezet, bij KV Kortrijk lijkt hetzelfde te gaan gebeuren met Yannis Anastasiou. Sporza denkt dat Wouter Vrancken terugkeert naar de Jupiler Pro League.

Vrancken heeft namelijk zijn ontslag gegeven bij Lommel, een club uit de Eerste Amateurklasse. Dat kwam zeker niet door slechte resultaten, want Lommel staat aan kop en maakt dus een mooie kans op een terugkeer naar Eerste Klasse B. Vrancken zet de stap opzij om persoonlijke redenen, zo staat te lezen.

Sporza gelooft dat Vrancken een aanbod uit de Jupiler Pro League op zak heeft. "Meer dan waarschijnlijk duikt de jonge coach de komende dagen op bij een van zijn ex-clubs in de Jupiler Pro League", zo staat daar te lezen. Vrancken was als speler namelijk bij beide ploegen actief.

Vrancken is heel geleidelijk aan carrière aan het maken, want hij begon zowaar in Vierde Provinciale. Daar bracht hij Gravelo meteen naar Tweede Provinciale. Daarna promoveerde hij ook nog met THES, van Eerste Provinciale naar de toenmalige Vierde Klasse.  Hij is dus een rijzende ster onder de Belgische trainers.

UPDATE 9u59: Het lijkt er dan toch niet op dat Vrancken aan de slag gaat in Eerste Klasse A. Sporza komt zelf met een reactie van de Limburger, die persoonlijke redenen inroept. "Ik heb bevestiging gekregen dat dit de verstandigste beslissing is voor mezelf. De komende periode zal ik zeker geen job als hoofdcoach uitoefenen in het profvoetbal", bant hij alle twijfels.