'Hemel klaart op voor Musonda: Conte wil hem kost wat kost behouden'

'Hemel klaart op voor Musonda: Conte wil hem kost wat kost behouden'

25-10-2017 11:10

Antonio Conte gelooft volop in Charly Musonda Junior. Onze talentvolle landgenoot kreeg dit seizoen al enkele kansen bij het A-elftal van Chelsea FC, al hoopte hij zelf al verder te staan. Toch moet hij niet wanhopen: Conte heeft het voor hem.

The Blues hebben de voorbije tijd besproken of Musonda een uitleenbeurt tegemoet gaat in januari, maar Conte heeft daar zeer duidelijk negatief op geantwoord. Hij wil het Anderlecht-product in Londen houden, weet Evening Standard. De Italiaan vreest immers dat zijn kern, zeker gezien het drukke schema, wat te smal uitvalt. Bovendien gelooft hij rotsvast in het talent van de jonge spelmaker.

Dat bewees hij door Musonda in de League Cup-confrontatie met Nottingham Forest zijn eerste basisplek te gunnen in het blauwe shirt. De jongeling bedankte zijn coach prompt door te scoren. Dat legt hem geen windeieren: volgens Evening Standard zou Musonda opnieuw een basisplaats krijgen in de bekercompetitie, ditmaal tegen Everton FC. 

De toekomst van Musonda bij Chelsea ziet er dus plots weer een pak rooskleuriger uit. Dat is best opvallend, want recent had de belofteninternational nog zware kritiek op zijn huidige situatie.