De Mos solliciteert naar job en zou samen willen werken met Preud'homme

De Mos solliciteert naar job en zou samen willen werken met Preud'homme

24-10-2017 15:45
3

Aad de Mos maakt zich zorgen over het Nederlandse trainersgilde. Dat vertelt de oud-coach van onder meer PSV en Ajax aan Het Laatste Nieuws. Dit seizoen kregen onder meer Ronald Koeman (Everton) en Frank de Boer (Crystal Palace) hun congé in het buitenland. 

"In Nederland worden trainers gemaakt. Als ze hun lesje uit het hoofd leren, krijgen ze van de KNVB hun diploma. Een beetje zoals je een rijbewijs haalt. Ik heb daar nooit wat van geleerd. Mijn stelling is: als trainer word je geboren", oreert De Mos

"Dat zit je in de vingers, dat komt uit je onderbuik. Nederland heeft geen trainers meer die buiten categorie zijn. Hun hoofd wordt volgespoten met onzin. Het is een grote handicap dat ze geen helicopter view meer hebben."

TD
De Mos is benieuwd naar de plannen in Zeist. Op korte termijn moeten er een bondscoach én een technisch directeur worden aangesteld. "Hopelijk kiest de KNVB niet voor de politieke weg maar gaan ze voor mensen die in het buitenland werkten en daar succesvol waren en prijzen wonnen. Types zoals Mourinho en Guardiola. Van Gaal of Van Marwijk vind ik wel geschikt om technisch directeur te worden. Ronald Koeman als bondscoach. Of waarom geen buitenlander zoals Michel Preud'homme?"

Zelf is hij ook wel geïnteresseerd in een functie - maar zijn cv zal hij niet opsturen. "Ik kom haast elke dag op tv, de KNVB weet wel hoe ik over voetbal denk. Ik zou zeker geen nee zeggen tegen de functie van technisch directeur, ik ben een man die graag met oplossingen komt."