Club Brugge steviger aan de leiding na overwinning tegen potig Antwerp

22-10-2017 16:20

Club Brugge heeft zondagavond op eigen veld met 1-0 gewonnen tegen Antwerp. Saulo Decarli scoorde het enige doelpunt in een intense, maar heel matige wedstrijd in het Jan Breydelstadion.

Club Brugge probeerde het initiatief te nemen in de openingsfase. De thuisploeg botste echter – tot groot ongenoegen van de supporters- op een viriel spelend Antwerp. De ploeg kreeg van trainer Bölöni duidelijk de opdracht om Blauw-Zwart het voetballen te beletten. Pas na tien minuten kon Wesley een eerste keer dreigen, maar zijn kopbal was niet gekadreerd.

Antwerp had steeds meer fouten nodig om Club af te houden en kwam zelf maar moeilijk in de buurt van Club-doelman Horvath. Verder dan een flauw schot van Corryn kwamen de bezoekers niet. Club behield de controle en kon tien minuten voor de pauze eindelijk de rode muur slopen. Na een corner viel de bal voor de voeten van De Bock en die haalde van buiten de zestien uit.

Zijn schot werd nog van de lijn gekeerd door Corryn, maar Decarli stond op de juiste plek en scoorde in de herneming. Antwerp kon niet meer reageren voor de pauze en meteen erna konden de boeken bijna helemaal dicht. Wesley mocht helemaal vrijstaan koppen, maar mikte onbegrijpelijk over de kooi van Bolat.

Ook aan de overkant kwam er plots gevaar. Haroun kon van dichtbij koppen, maar ook hij besluit over. Nadien viel de wedstrijd opnieuw stil in een tweede helft die bol stond van de fouten. Club bleef alles controleren en Antwerp had te weinig kwaliteit om aanspraak te maken op een gelijkmaker.

Pas tijdens een slotoffensiefje kwam Club nog even onder druk. Horvath moest twee keer ingrijpen op pogingen van Haroun en Oulare. Scoren lukte echter niet meer voor Antwerp zodat Club Brugge opnieuw drie punten pakt. Dankzij deze zege verstevigt Blauw-Zwart zijn leidersplaats. Eerste achtervolger Charleroi volgt ondertussen al op acht punten.