Ferrera in zak en as na pijnlijke afgang: Dan heb je een probleem

Ferrera in zak en as na pijnlijke afgang: "Dan heb je een probleem"

22-10-2017 09:35
4

Het gaat helemaal niet goed met KV Mechelen. De troepen van Yannick Ferrera zijn door hun nederlaag tegen Eupen (4-1) gezakt naar de voorlaatste plaats. Ferrera beseft dat dit een absolute wanprestatie was.

De verdediging van Mechelen is de laatste weken een echte zeef. "Het scenario van onze vorige twee wedstrijden heeft zich herhaald. We waren nochtans niet slecht begonnen, maar negen minuten van afwezigheid kostte ons de wedstrijd. Wij incasseerden drie goals en daarvan terugkomen, dat is heel moeilijk. Pas wanneer de 3-1 viel, begon onze wedstrijd. We hebben geprobeerd om mentaal sterk te blijven en toch nog de 3-2 te maken, maar hebben de kansen op een terugkeer gemist", meldt hij op de officiële website.

Ferrera moet dringend zijn verdediging op orde krijgen. "Tien tegendoelpunten in drie matchen: dan heb je een verdedigend probleem. Je voelt dat sommigen met weinig vertrouwen spelen. Dat zal niet terugkomen met de post. Wel door hard te werken en niet te denken aan foutjes of andere gevolgen. Defensief moeten we harder en steviger zijn. Kansen creëren en goals maken zullen we wel doen, maar verdedigend is er veel werk. Het is geen gebrek aan ervaring, wél aan concentratie en vertrouwen."

De fans namen de zware nederlaag niet en lieten zich horen. Heel normaal, zo vindt Ferrera. "Als het slecht gaat, is het normaal dat supporters eisen stellen. Ze verdienen veel meer dan de voorlaatste plaats. Aan inzet ontbrak het ons vandaag niet, wel aan efficiëntie en concentratie. We hebben te veel afwezige momenten en slikken zo heel veel doelpunten."

Geen einde
Als het van Ferrera afhangt is dit evenwel niet het einde van zijn avontuur. "De oplossing is dat we enkel denken aan vandaag en onze taken uitvoeren. Momenteel gaan we door een moeilijke periode, maar alleen door samen te blijven, zullen we eruit geraken. Het is nu niet het moment om een tafel kapot te slaan of om op bepaalde spelers hard te roepen in de kleedkamer. Iedereen beseft waar we staan, dient nu zijn verantwoordelijkheid op te nemen en hard te werken."

"Het is goed dat we dinsdag al een nieuwe wedstrijd hebben om dit recht te zetten. De druk is er uiteraard, maar niemand geeft op. Ik niet, de spelers niet, het bestuur niet."