Als je bij Club speelt, is het moeilijk om bij de nationale ploeg te komen

"Als je bij Club speelt, is het moeilijk om bij de nationale ploeg te komen"

21-10-2017 11:23
13

Anthony Limbombe heeft zich op korte tijd ontpopt tot een sterkhouder bij Club Brugge. De flankspeler bloeit open in het nieuwe systeem van Ivan Leko. Op een plek waar de Rode Duivels versterking kunnen gebruiken. Dromen van de Rode Duivels doet Limbombe (nog) niet.

Hij weet dat het bijzonder moeilijk zal worden om Roberto Martinez te overtuigen. "Neen. Als je bij Club Brugge speelt, is het moeilijk om bij de nationale ploeg te komen. Daarvoor moet je naar het buitenland. Zeker als je vaste waarde wil worden", zegt hij in Het Laatste Nieuws.

Zijn broer Stallone gaat akkoord met hem. Martinez is wel te zien in België, maar selecteert amper spelers uit onze competitie. "Ze zijn wel aanwezig op Belgische matchen, maar niet om spelers te scouten voor de nationale ploeg."

"Er is volgens mij ook niemand uit de Jupiler Pro League goed genoeg om bij de Duivels te spelen. (kijkt naar Anthony) Dat is mijn mening, hé. Noem mij één speler bij de Rode Duivels die nog in België speelt."

Broer Anthony reageert daarop met: "Dendoncker". Stallone komt meteen met een reactie: "Ja, maar wie nog?". Ook Matz Sels wordt regelmatig geselecteerd, maar speelt niet voor de nationale ploeg. In het verleden was Thomas Foket er nog bij, voor zijn hartoperatie.

No Poll