Ongeziene politiemacht én Nederlandse hooligans voor Club - Antwerp

  Ongeziene politiemacht én Nederlandse hooligans voor Club - Antwerp

  donderdag 19 oktober 2017 om 07:36

  Club Brugge - Antwerp belooft een van de meest belanden wedstrijden van de laatste jaren te worden. De supporterskernen van beide clubs kunnen niet door één deur en vochten in het verleden als meermaals tegen elkaar. Bij de politie van Brugge is men op alles voorbereid. Althans, dat hoopt men toch.

  Eerder raakte al bekend dat Korpschef Dirk Van Nuffel besloten heeft om een indrukwekkende politiemacht op te trommelen. Volgens Het Nieuwsblad zou het maar liefst gaan om tussen de 800 à 900 agenten voor de voetbalwedstrijd. "De Antwerpenaren wachten al veertien jaar om in Brugge op bezoek te komen. Er worden honderden agenten ingezet", zegt Van Nuffel.

  Zo krijgt de wedstrijd meer politie-agenten dan bijvoorbeeld tegen Anderlecht. "Zo'n aantal is hoogst uitzonderlijk voor een nationale wedstrijd. Hoeveel agenten dat zijn? Vergelijk het met het aantal agenten dat werd ingezet voor de wedstrijd tegen Besiktas", zegt hij.

  Buitenlandse hooligans
  Ondertussen ving men bij de politie ook al op dat er hooligans van ADO Den Haag (bevriend met Club Brugge) en Willem II (bevriend met Antwerp) naar België zullen afzakken. "Maar dat zullen we op het moment zelf moeten zien", zegt Van Nuffel. "Ik ben vooral bekommerd om de mensen die op een veilige manier naar een topmatch willen volgen. Als die zogenaamde supporters elders op elkaars gezicht willen slaan, moeten ze dat zelf weten. Die free fights zijn niet mijn eerste bekommernis", besluit hij.

  Poll

  Begrijp je de reactie van de Brugse politie?

  (635 stemmen)

  Plaats een reactie

  Toca +33107
  donderdag 19 oktober 2017 om 08:12
  Dus evenveel flikken als Antwerp fans ? Jawadde.
  Vind ik leuk
  donderdag 19 oktober 2017 om 12:53
  Politie je vrienden? Slaag mekaar maar op gezicht, wat is dat nu weer voor een uitdrukking van die korpschef.
  Hooligans buiten houden en strenge controle en je hebt al veel problemen vermeden!
  Vind ik leuk

  Bekijk het laatste nieuws

  Ongeziene politiemacht én Nederlandse hooligans voor Club - Antwerp