Gerommel tussen supportersgroepen RSCA: 'Denken dat Rensenbrink nog op veld staat'

Gerommel tussen supportersgroepen RSCA: 'Denken dat Rensenbrink nog op veld staat'

18-10-2017 09:30
1

De supporters van Anderlecht staan erom bekend bijzonder kritisch te zijn. Daarnaast zijn er vele fracties tussen de supporters. De Ultra's van de Mauves Army en PH 09 (Purple Heart Fanatics) onder andere.

Het gebeurt weleens dat er vanuit de tribunes gefluit is richting de spelers. Christophe Hooreman van de PH09 weet van wie die kritiek komt. "De mensen die in de lengte van het veld zitten, zijn de lastige klanten", zegt hij in Sport/Voetbalmagazine.

"Ze betalen vier- tot vijfhonderd euro voor hun abonnement, zijn enkel uit op spektakel en ze gaan niet mee op verplaatsing. Ze komen al sinds de jaren zeventig en tachtig naar Anderlecht en zijn in die periode blijven steken."

Rensenbrink
Volgens hem leven ze te veel in het verleden. "Ze denken dat Robbie Rensenbrink nog op het veld staat, niet beseffende dat hij al lang gestopt is. Ik denk dat ze het moeilijk hebben met de huidige situatie en met nostalgie terugkijken op het verleden", klinkt het.

Hij vindt niet dat het erger is dan bij andere clubs. "Bij Anderlecht zijn we bijzonder kritisch, maar ik zie weinig mensen hun zitje verlaten voor er afgefloten wordt. Wij schreeuwen en steken spreekkoren af tegen de scheids en heel soms fluiten we een speler van ons uit…"