Pocognoli wil Standard terug groot maken: “Elk jaar titelkandidaat”

Pocognoli wil Standard terug groot maken: “Elk jaar titelkandidaat”

17-10-2017 13:00
1

Standard kon zondagnamiddag eindelijk de druk van zich afspelen. In Sclessin wonnen de Rouches met 3-1 van KV Kortrijk. Al weet kapitein Sébastien Pocognoli dat er nog werk aan de winkel is.

Voor Pocognoli eindigde de wedstrijd in mineur. Voor een vermeende schwalbe kreeg hij een tweede gele kaart onder de neus geduwd van scheidsrechter Luc Wouters. Lang heeft de linksachter er niet van wakker gelegen. De Belgische verdediger wil Standard terug op de kaart zetten. "Ik wil Standard helpen heropbouwen. Voor mij is Standard de grootste club van België."

Logisch zou je denken, want Pocognoli is een echte Luikenaar. Maar dat weerlegt de ex-Rode Duivel meteen. "Dat meen ik ook, ik zeg dit niet alleen omdat ik van Luik afkomstig ben." Het was de voorzitter die hem naar Luik haalde afgelopen zomer. "Voorzitter Bruno Venanzi heeft me gebeld en heeft me het project uitgelegd. Ik zag dat er veel werk was, maar ik geloof erin", aldus Pocognoli aan RTBF.

"Standard heeft vijf jaar nodig om weer stabiel te worden en om weer te kunnen spreken van een club die elk jaar kandidaat is voor de landstitel. We hebben een goede ploeg, een goede omkadering en een goede coach. We hebben alleen tijd nodig, maar die hebben we niet bij Standard. Er is veel druk van overal."